Mehetnék

Ismerős az érzés? 
Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy egyszer bepakol egy hátizsákba és nyakába veszi a világot?
Sokan azonban lemondanak erről a tervről “nincs rá keret” indokkal. Az utazásnak van azonban egy olcsó, mégis elképesztően élménydús módja: csupán önkéntesnek kell állni.
Ez a könyv azoknak szól, akiknek már megfogant a fejében a “világjárás” terve, akik alternatív utazási formát keresnek, vagy akikben egyszerűen ott van a “Mehetnék”. 

Ajánló

2018 tavaszán elindultunk megnézni a világot. A következő tíz hónapban bejártunk hat országot Dél-Kelet Ázsiában, eljutottunk Ausztráliába, Hawaiira, Puerto Ricóra, és Spanyolországban fejeztük be az utunkat. Megkerültük a Földet, ráadásul kevés pénzből. Ezt úgy tudtuk megoldani, hogy önkéntes munkát vállaltunk családoknál. Tíz hónap alatt megcsodáltuk azokat a nevezetességeket, természeti csodákat, amelyekért milliókat fizetnek a turisták, de a legnagyobb élményünk mégsem ez volt. Az utunk során bepillanthattunk különböző kultúrákba, hetekig együtt éltünk és dolgoztunk helyiekkel, megismertük gondolataikat, gondjaikat, örömeiket, szokásaikat, beleláttunk a hétköznapjaikba, életre szóló barátságokat kötöttünk velük is, és a világ minden tájáról érkezett önkéntesekkel is. Ezt a könyvet ez a tíz hónap ihlette, ezeknek a helyzeteknek és embereknek a története.

Utazni így is lehet...

Mehetnék

226  oldal, puha kötés, nyomtatott kiadás

2900,- Ft

Mehetnék - ebook

Elektronikus könyv (epub, mobi, azw3) 

2200,- Ft

Kifejezhetetlenül hálás vagyok azért, hogy ilyen leveleket kapok Tőletek, ezért had osszak néhányat:

"Teljesen beszippantottak a történetek. Egy jó pár hónapja, agyalok rajta, hogy egyetem után ne ugorjak bele rögtön a mókuskerékbe, és amikor találkoztam a történetetekkel, az még inkább megerősített ebben."

Anna

Olvasó

"Le sem bírom tenni! Csak sajnos néha muszáj dolgozom is. 🙂 Én is imádok utazni és ezzel a könyvvel most még lelkesebb lettem! Szuper jó iromány!"

Laura

Olvasó

"Nem akartam, hogy vége legyen! Hálás vagyok, hogy átadtad nekem az ott megélt érzéseket, pillanatokat, nagyon nagy hatással voltak rám. Nagyon remélem, hogy hamarosan kinyílik újra a világ, és láthatunk belőletek még egy szeletet legalább."

Alexandra

Olvasó

„Egyedül maradtunk 60 kilométerre a legközelebbi településtől, az őslakosok és a krokodilok földjén. Emlékszem, azon az estén sikerült a parton térerőt találnom, és felhívtam anyumat tájékoztatni a helyzetről. Teljes készültségbe helyezte magát. Megszerezte a konzulátus telefonszámát, a GPS koordinátáinkat, az ausztrál rendőrség elérhetőségét. Csak azt várta, hogy mikor indítsa a mentőakciót. Nyugtatni kezdtem, és magyaráztam, hogy nem szükséges riasztani a hatóságokat, de jó volt tudni, hogy valaki még erre is gondol.
Nem mondanám, hogy izgalmaktól mentesen telt az esténk. Begyűjtöttük a tűzifát, napnyugtával őrségbe állítottuk a kutyákat, egy reflektorral rendszeresen ellenőriztük a folyóban csillogó krokodilszemek helyzetét. Sikerült vizet forralnunk a tűzön, tésztát főztünk, halat sütöttünk, megvacsoráztunk, és nyugovóra tértünk.
Reggel riadtan ébredtem. Kelly nem jött haza. Biztos voltam benne, hogy otthagyott minket, de igyekeztem nyugodt maradni, és szabadulásunk lehetőségeit kezdtem latolgatni. Közte volt a hajó elkötése, sivatagi gyalogtúra és az anyám szervezte mentőakció is.”

 – Szentesi Dóra

“Minden, amit csak el tudsz képzelni, valódi.”

 Pablo Picasso