Rólunk

Két éve voltunk együtt, mikor ösztöndíjjal Belgiumba költöztem. Gabesz életében előszőr, egyedül ült fel repülőre, hogy meglátogasson engem. Az ilyen hétvégéken utazgatni kezdtünk, kinyílt a világ, rájöttünk, hogy az egy hetes szervezett nyaralásokon túl is van lehetőség világot látni. Sőt, jelentősen olcsóbb, ha magunk szervezzük. Nyughatatlan természetünk folyamatosan kalandokat keresett, sokat utaztunk Európában, éltünk egy darabig Máltán, Londonban, de a lehorgonyzás után hamar ugyanazokat a szürke hétköznapokat éltük, ami elől folyamatosan menekülünk. A nagy lökést a Balin töltött nászutunk adta. Annyira beleszerettünk a szigetbe, hogy azon kezdtünk gondolkodni, hogyan tudnánk hosszabb időre visszamenni, és beutazni a Dél-Kelet ázsiai térséget.

2018 márciusában bepakoltunk egy-egy hátizsákba és nekivágtunk a világnak. Gabesz 1 éves szabadságot kért a munkahelyén, én pedig kialkudtam egy online végezhető feladatkört. Alacsony költségvetésünk miatt elérkezettnek láttuk az időt a régóta vágyott külföldi önkéntesség kipróbálásához. A rövidtávú önkéntes lehetőség minden problémánkra megoldást nyújtott. Rugalmasságot és szabadságot biztosított, anyagilag hatalmas terhet vett le a vállunkról, szállásért, ellátásért dolgoztunk. Olyan képességeinknek vették hasznát, amiről nem gondoltuk volna, hogy más ember számára ekkora érték lehet, a hálás mosoly pedig többet ér minden pénznél. Tíz hónap alatt sikerült körbe repülnünk a földet nagyon alacsony költségvetésből. Eljutottunk Ausztráliába és az Államokba is. Hisszük, hogy bárki képes erre!

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy másokat is utazásra inspiráljunk, bátorítsunk Téged arra, hogy kilépj a mókuskerékből, tegyél valami a környezetedért, másokért, miközben szeretetet, barátokat és felejthetetlen élményeket kapsz cserébe!

 

Azt mondják, élj úgy, hogy ha életed filmje lepereg előtted, érdemes legyen végig nézned.